vrijdag 15 juni 2012

Kriebels

Ik heb de kriebels. Natuurlijk de bekende kriebels die te maken hebben met een paar blauwe ogen in het mooie hoofd van F. Maar ook nog andere kriebels. Kriebels van het stof dat vrij komt bij het inpakken van mijn hele inboedel met oog op de nadere verhuizing en dat zich in mijn ogen en neus nestelt. Kriebels omdat ik over 4 weken uit het huis zal vertrekken waarin ik de laatste bijna 5 jaar heb gewoond en waarin ik menig traan heb gelaten en gelukkig ook veel gelachen. Waarin ik mijn kinderen ontelbare keren heb voorgelezen en we vele ochtenden samen in het grote bed hebben gelegen.
Maar natuurlijk is een huis slechts een stapel stenen. En de meiden en ik gaan het in ons nieuwe stekkie zeker weer naar ons zin hebben. Want ook daar kan worden voorgelezen. Ook al willen ze tegenwoordig vaker zelf lezen, ze kruipen gelukkig nog vaak naast me in bed. Met hun eigen boek. Gezellig.

Ik heb óók kriebels omdat de enorme drang voel om mooie dingen te maken. Het hele huis staat vol verhuisdozen, maar toch heb ik gisteren alles laten liggen en heb alvast een paar mooie stoffen uitgezocht. En geknipt. Ik ga zeker dit weekend nog een paar leuke portemonneetjes maken. Voor in de winkel. Dat is leuk om te doen en het resultaat is altijd goed. In een mum van tijd heb je een superleuk en origineel portemonneetje. Ik word daar dus ècht vrolijk van. En daarom kriebelt het dus. In mijn vingers ... ik móet gewoon iets maken ... Zodra ze af zijn zal ik een foto plaatsen. Kunnen anderen er ook vrolijk van worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten