vrijdag 2 januari 2015

Let is snow!


MooiMam is gek op sneeuw! Misschien vreemd voor iemand die ook zo van kleur houdt maar, echt, het kan mij niet wit genoeg! Zo helder en krakend en ongerept mogelijk. En van mij mag het uren uit de lucht dwarrelen. Kussen in de vensterbank, pot thee erbij en naar buiten kijken. Of muts op, sneeuwlaarzen en winterjas aan en met het gezicht omhoog die kriebelende koude vlokjes op je neus laten vallen. Geluk uit de hemel!!

Maar ja, geen sneeuw dus hier in Leeuwarden. Dus ... wat doe je dan? Tegen die sneeuwkriebels die er toch uit moeten? 
Dan pak je je haaknaald en je mooiste (gebroken) witte katoen en dan ga je sneeuwvlokken haken. Eerst leuke patronen opgezocht. Lang leve Pinterest! 


Ik had nog niet eerder iets gehaakt dat je moet opstijven na het haken. Maar dat blijkt verrassend eenvoudig. Met witte lijm en water en een spelden kun je die vormeloze witte stukjes katoen tot een daadwerkelijke sneeuwvlok omtoveren.
Je prikt de vlok met spelden in de goede vorm op een theedoek die bijvoorbeeld op de strijplank ligt en dan maak je hem goed nat en smeert hem in met een mix van gelijke delen witte lijm en water. Lekker tot de volgende dag later drogen en voila ... je eigen sneeuwvlokken!

Paar  mooie rode takken uit de tuin, een oude glazen pot en dan sneeuwt het hier toch nog in huize MooiMam. Potje thee erbij en warme voeten ... eigenlijk best geslaagd die winter tot nu toe.
Voor patroontjes kijk bijvoorbeeld op: 
http://marikariblog.blogspot.nl/2013/11/gehaakte-sterretjes.html
http://accordingtomatt.blogspot.de/p/blog-page.html
http://www.snowcatcherphotos.com/blahg/patterns/SnowcatcherSnowflakeDirectory.html

1 opmerking: