zondag 25 oktober 2015

Restjes stof

Kun jij ook nooit kleine restjes stof weggooien? Denk je ook altijd: 'daar kan ik vast ooit nog wel wat mee.'? En ligt je kast dan dus jarenlang vol met dozen met restjes waar je ooit ècht nog wat mee gaat doen? Hier dus wel. :-)

Nou gebruik ik de restjes stof sowieso altijd graag om er de superleuke stoffen magneten e.d. mee te maken, zie hier.
Maar ik wilde ook wel eens wat anders. Bij de intratuin vond ik een paar schattige (en goedkope) 'kale' lampenkapjes. Ik herinnerde mij direct een leuk projectje dat ik ooit eens ergens gezien had. Tja, hee, creatief is soms ook gewoon hele leuke ideeën van anderen namaken hoor!

Een schaar, een doos restjes stof (je hebt strookjes van ongeveer 2,5 cm bij 15 cm nodig), een uurtje knopen en voila: een fantastisch cute decoratief lampekampje!! En ja, ik kon het natuurlijk niet laten om er een heerlijk ouderwets randje omheen te haken. Maar ook zonder dit randje is het al heel geslaagd.

Omdat Oudste Dochter dit exemplaar al direct voor haar kamer heeft ingepikt, is de volgende al in de maak. En de mogelijkheden zijn eindeloos natuurlijk. In één kleur, twee kleuren, met een franje randje van oude stofjes ...

En die draadmandjes, draadlampekapjes, etc. zijn tegenwoordig overal te vinden, dus als je los wilt met je oude lapjes dan zijn de kansen en mogelijkheden oneindig. En daar houden wij, lichtelijk compulsieve knustelaars, natuurlijk van ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten