maandag 2 november 2015

Cut the scrap

En als je dan eenmaal bezig bent om te kijken of je met al die kleine restjes stof nog meer leuks kunt maken, dan zijn de mogelijkheden echt onuitputtelijk! Ik ben dus een beetje losgeslagen met restjes stof.

Een van mijn favoriete stofjes heb ik met een eenvoudige decoupage-lijm op een leuk glazen flesje gelijmd. Instant hippe woonaccessoire, klaar in 10 minuten. Maar de hoop restjes, sliertjes, lapjes is hier natuurlijk nauwelijks kleiner van geworden. ;-)

En toen vatte mijn brein het idee op dat je absoluut moest kunnen haken met repen stof. Ik heb sliertjes stof van ongeveer 1,5 cm breed aan elkaar verbonden (via deze methode, echt zó slim) en toen ben ik maar een voor mij bekend patroon begonnen te haken, een ster. Ik wil niet zeggen dat dit geheel vlekkeloos ging. Ik heb het minstens 10 keer moeten uithalen voor het klopte. Maar uiteindelijk lukte het. En als je dan de smaak te pakken hebt, heb je er dus in een sneltreinvaart 5 gemaakt! Ik deed uiteindelijk ongeveer 15 minuten over een ster. Leuk lintje eraan, kraaltje erbij ... woehoe: kerstdecoratie! Of nou ja, eigenlijk staan ze sowieso wel leuk, ook als het geen kerst is. :-)
Dit is grofweg hoe ik het gedaan heb.
Met haaknaald 5 of 6 (of welke jij prettig vindt, probeer het net als ik even uit) doe je als volgt:

1. haak 7 lossen en sluit in cirkel met een halve vaste
2. haak 3 losse (dit is je eerste stokje), haak 2 stokjes in de cirkel, 1 losse,
3. haak nog 4 keer een serie van 3 stokjes en 1 losse. Sluit cirkel met halve vaste
4. haak 6 lossen
5, haak een vaste in de 2e losse vanaf de naald
6. haak een half stokje in de volgende losse
7. haak een stokje in de volgende losse
8. haak een dubbel stokje in de laatste losse van je ketting van 6 lossen.
9. sluit met een halve vaste in de ruimte van de losse van de vorige rij (tussen de clusters van 3 stokjes) Dit is dus je eerste punt van de ster.
10. Herhaal dit nog 4 keer en sluit met een halve vaste en werk af.

Volgende keer weer meer in de categorie: 'Cut the crap, have fun with scrap' !!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten